Jsem dvacetišestileté dítě dvacet sedm let milujících se temperamentních rodičů. Mámy, která po mě vždycky utírala kuchyňskou linku, protože já měla vizi a na takové věci neměla čas, táty, který chytal korpusy svatebních dortů, které se v parném létě rozjížděly a ačkoliv po mě vždycky vyžadoval příslib, že je to naposled, nikdy nenadával, když jsem pekla znova.

Mám o tři roky mladší ségru, která mi ušila svatební šaty, udělala pro mě nejhezčí rozlučku se svobodou a vždycky, ale vždycky mi zachránila zadek a od té doby, co jsem částečně dostala rozum, si její slova beru k srdci. Dále disponuju o dvanáct let mladším bráškou, který už je teď vyšší jako já, milovníkem javorového sirupu, který jako jediný na světě nazývá kanadským olejem, a nadšeným konzumentem všech mých (ne)povedených výtvorů. A taky a především mám milého manžela, kterého znám devět let a kterému patří největší uznání, protože už tak dlouho den co den drží novou dietu, ale vždycky se slituje a svůj slib poruší.

Vystudovala jsem chemii na  MU v Brně, ale teď žiju v Praze, kde pracuju v oboru a ne úplně hladce si zvykám na místní mentalitu, nářečí, množství hluku a prachu a tak vůbec. Moje srdce patří moravské metropoli, oblíbeným gastropodnikům, Melounovém cukru, Baru, který neexistuje, 4 pokojům, Suzies, Panksy, procházkám na Špilas, snídaním v Café TV, Jižní Moravě, nešizenému jídlu, Čejkovicím, Sonnetoru, malebným vinohradům, krásnému „su“ namísto „jsem“, Pálavě, Café Fara, a životnímu tempu, které bylo o pár taktů pomalejší, než je teď to stávající.

Jsem osoba, která vyrůstala na kvalitní domácí stravě, teplé obědy, večeře a někdy i snídaně. Moje první kuchyňské experimenty se datují někdy krátce po narození bratříčka, začínala jsem s pudingem, mléčnou krupicou a pak jsem prudce skočila na Raffaello, což byla velká chyba, poněvadž si dodnes pamatuju, jak jsem žhavé mandle sbírala ze země. No a pak následovala hromada pokusů omylů, ve smyslu krém a oddělený tuk, první nepovedené dorty, ne úplně dobré špagety, nedosolené….asi všechno. No a pak následovala první kvalitní jakžtakž provařená kuchařka, první povedený dort, a pak muž, který fandil mým experimentům, sympatie k bylinkám a koření a výrazným né mdlým chutím, první svatební dort, hodně cheesecakes, no a prosby mých milých známých i méně známých a jejich známých o recepty. 

No a pak přišel nápad na blog a já začala velmi nejistě a nepravidelně přispívat. Ačkoliv si nemyslím, že nejsem úplně líná, napsání tohoto „about“ mi trvalo tři roky. Za tu dobu vydržela u pravidelně nepravidelných příspěvků jen ta nejotrlejší skupina čtenářů, které doufám, sem tam nějaký recept potěší natolik, že jej realizují. Peču a vařím skoro pořád, experimentuju výhradně na okruhu lidí, jako je široká rodina a kolegové v práci, takže se nemusíte bát, že budete péct zajíce v pytli. A kdyby vám tu něco chybělo, neváhejte mi napsat a já se vám to pokusím splnit :-).

Pečení a experimentování zdar!

Vaše Lucka



Žádné komentáře:

Okomentovat