Myslím si, že (food)blogy jsou skvělou zásobárnou receptů. Vždycky,
když chci něco upéct nebo uvařit, tak prvně hledám na mých oblíbených blozích.
Má to spoustu výhod, jednak obvykle pružně reagují na trendy v jídle,
takže tu lze nalézt většinou recepty, které právě frčí, recepty zapomenuté a
znovu oprášené, zajímavé kombinace chutí, které jsou lákavě naaranžovány a
čtenář nemůže než neuvařit či neupéct. V případě (ne)úspěchů se může
vyjádřit v komentáři a to i tehdy, pokud mu v hlavě vyvstanou nenadálé
otázky.
Tohle žádná kuchařka neumožní,
ale přeci jen mám ráda všechno černé na bílém, takže snad ze strachu
nepřítomnosti internetu (jsou taková místa ještě? ), své oblíbené recepty
přepisuji do jedné blogové kuchařky, kde si každý recept zaslouží za odměnu
svou veselou nálepku (koníček, kočička), jako malé bolestné za krásné fotky
receptu, které k originálu na webu patří.
Takhle je se mnou stále Verča
z Ghettablogu, která celé Česko naučila péct cupcaky, Chez Lucka a její hvězdné dorty, Terka Foodloverka, u které
vždycky najdu inspiraci a také Catalina a její nebeské sladkosti. Když chci nějaký
majstrštik, téměř vždycky mi vyhoví Barča z Cherries On the Top nebo
Markéta z Kitchenette. Jistotou je vždycky Florentýna z Kucharkyprodceru.
Tato (a mnohá další) děvčata vybudovala na svých stránkách železnou zásobu
receptů a naučila mě vařit a péct. Prostřednictvím svého blogu se chci podělit o
své recepty, být inspirací pro ostatní a hlavně vzdáleně, nejen díky čerstvě
vytaženým sušenkám, přinášet radost. Protože není většího vítězství ženy než
právě vytažený plech osázený roztomilými sladkostmi. Samozřejmě to byl vtip,
takových vítězství má každá z nás v rukávu nejmíň deset, nicméně ten
plech potěší a asi není potřeba dodávat, že to druhé pohlaví možná ještě více
než nás samotné ;-).
Do začátku přeji svému blogu, který je zatím
v plenkách, aby vás, mé čtenáře, nezklamal, nýbrž těšil a naplnil a abyste si
kromě slaností či sladkostí odnesli také úsměv na tváři (což mě, mimochodem,
naučila jedna skvělá "baba", jejíž totožnost nechť je odhalena zde).
S láskou Lucka
Díky za skvělý první článek, na který jsme se my, skrytí fandové tvého nápadu, nesmírně těšili! Ještě jednou díky a už teď se těšíme na všechny recepty a ještě více na to, až budou na našich talířích! Hodně štětí!
OdpovědětVymazatM a R
Degustace pro blaho všech čtenářů bude potřeba! Já děkuji :-)
Vymazat