pátek 16. září 2016

Malý úvodník


Myslím si, že (food)blogy jsou skvělou zásobárnou receptů. Vždycky, když chci něco upéct nebo uvařit, tak prvně hledám na mých oblíbených blozích. Má to spoustu výhod, jednak obvykle pružně reagují na trendy v jídle, takže tu lze nalézt většinou recepty, které právě frčí, recepty zapomenuté a znovu oprášené, zajímavé kombinace chutí, které jsou lákavě naaranžovány a čtenář nemůže než neuvařit či neupéct. V případě (ne)úspěchů se může vyjádřit v komentáři a to i tehdy, pokud mu v hlavě vyvstanou nenadálé otázky. 
Tohle žádná kuchařka neumožní, ale přeci jen mám ráda všechno černé na bílém, takže snad ze strachu nepřítomnosti internetu (jsou taková místa ještě? ), své oblíbené recepty přepisuji do jedné blogové kuchařky, kde si každý recept zaslouží za odměnu svou veselou nálepku (koníček, kočička), jako malé bolestné za krásné fotky receptu, které k originálu na webu patří. 
Takhle je se mnou stále Verča z Ghettablogu, která celé Česko naučila péct cupcaky, Chez Lucka a její hvězdné dorty, Terka Foodloverka, u které vždycky najdu inspiraci a také Catalina a její  nebeské sladkosti. Když chci nějaký majstrštik, téměř vždycky mi vyhoví Barča z Cherries On the Top nebo Markéta z Kitchenette. Jistotou je vždycky Florentýna z Kucharkyprodceru. Tato (a mnohá další) děvčata vybudovala na svých stránkách železnou zásobu receptů a naučila mě vařit a péct.  Prostřednictvím svého blogu se chci podělit o své recepty, být inspirací pro ostatní a hlavně vzdáleně,  nejen díky čerstvě vytaženým sušenkám, přinášet radost. Protože není většího vítězství ženy než právě vytažený plech osázený roztomilými sladkostmi. Samozřejmě to byl vtip, takových vítězství má každá z nás v rukávu nejmíň deset, nicméně ten plech potěší a asi není potřeba dodávat, že to druhé pohlaví možná ještě více než nás samotné ;-).

Do začátku přeji svému blogu, který je zatím v plenkách, aby vás, mé čtenáře, nezklamal, nýbrž těšil a naplnil a abyste si kromě slaností či sladkostí odnesli také úsměv na tváři (což mě, mimochodem, naučila jedna skvělá "baba", jejíž totožnost nechť je odhalena zde). 

S láskou Lucka




2 komentáře:

  1. Díky za skvělý první článek, na který jsme se my, skrytí fandové tvého nápadu, nesmírně těšili! Ještě jednou díky a už teď se těšíme na všechny recepty a ještě více na to, až budou na našich talířích! Hodně štětí!
    M a R

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Degustace pro blaho všech čtenářů bude potřeba! Já děkuji :-)

      Vymazat